Entenc el moviment i la dansa con una eina de desenvolupament personal
Alba Sagarra

Treballem les bases del CI desenvolupant la nostra conciencia corporal i l’escolta en l’espai de trobada en el nostre moviment, improvisació i dansa amb un mateix i l’altre. 

La principal característica de les nostres sessions de Contact Improvisacio (CI) és el treball amb l’escolta d’un mateix i de la trobada amb l’altre. Proposem un Contact molt meditatiu on la tècnica va arribant de manera progressiva. 

Al llarg de les sessions treballem i apliquem els conceptes de pes, centre, grabetat, desplaçaments, giroscòpi, espirals, rodolar, canvi de nivell, punt de contacte, equilibri, estructura òssea, mirada perifèrica, …

El nostre treball es nudreix del Contact Improvisació, de la meditació, dels 5 elements de la medicina tradicional xinesa i la seva pràctica en el Shiatsu Moviment, de la metodologia Essència – Presència (Escola Laboratorio de Jessica Walker), de la Dansa Lliure Malkovsky, dels 5 ritmes de Gabrielle Roth, de la vida…

Obert a totes les persones que desitgin conèixer el CI a partir de diferents propostes per explorar individualment, en parella o en grup, sigui quina sigui la seva trajectòria corporal. 

S’aconsella la continuïtat, tot i que hi ha la possibilitat de participar a sessions soltes. 

……… . .. .. .. . .. . … . . . . .. . .. .. …. ..  .. . . . .. .  . .   ……… .    ………. . .. .. . ..

Que és el Contact Improvisació?

El Contact Improvisació és una dansa improvisada que va nèixer als Estats Units d’Amèrica a principis dels 70 de la mà d’Steve Paxton. Aquesta dansa es desenvolupa a partir de l’exploració del que succeix, de manera improvisada, en el moment en que dos o més cossos es troben, creant un punt de contacte, i inicien un diàleg de moviment que es desenvolupa a partir del compromís de pes i d’exploració entre ambdues persones.

La primera performance reconeguda de Contact Improvisació és va anomenar Magnesium i fou guiada per Steve Paxton i interpretada per ell i els ballarins del Oberlin College al 1972. (Font: Wikipedia).

La pràctica del Contact Improvisació es nudreix de multiples dsciplines: arts marcials, dansa social, esport, tècniques corporals d’autoconeixement i exploració, la capacitat de jugar, meditació, …

Al llarg dels anys he anat desenvolupant una metodologia de treball amb el Contact Improvisació que ens permet entrar en contacte amb nosaltres mateixos a través de l’espai d’escolta i d’observació de la trobada amb un mateix i l’altre.

……… . .. .. .. . .. . … . . . . .. . .. .. …. ..  .. . . . .. .  . .   ……… .    ………. . .. .. . ..

Oferim…


Sessions grupals. Internsius mensuals.

Sessions individualitzadesone to one. Una sessió individualitzada per a desenvolupar o profunditzar en algun aspecte concret en la teva pràctica del contact improvisació.

Sessions a mida, si desitges oferir una sessió per a un grup concret o personalitzar-ne els continguts, adaptem la sessió a les necessitats del teu grup (entre 2 i 100 persones), tant sigui dins d’una formació com en una trobada de dansa, moviment i/o creixement personal. 

Des del 2005 oferim sessions per a grups per a diferents col·lectius. Hem participat a diferents trobades i festivals de dansam ioga, teatre i Esctatic Dance arreu del mòn: Semilla Amarilla – Mèxic; Formación DanzaTerapia Ceres – Mèxic; Festival de Ioga – Olot/Besalú; Escuela Laboratorio – Barcelona;  Ecstatic dance – Barcelona, Festival Ecstatic Dance BCN, Ibiza Festival Ecstatic DanceVente 14: Cuerpo contemporánea – Puerto Rico, entre d’altres.

Si desitges oferir una sessió per a un grup concret o personalitzar els continguts de la sessió contacta amb nosaltres AQUI.